Terug naar gedichten

Liefdesverhaal

Dat ene weekend zou alles veranderen, voor haar toch. Liza kende Ben al, maar niet zoals in dat ene weekend. Dat weekend dat ze samen met nog andere vrienden zouden doorbrengen.
Alles klaar om te vertrekken?
Alles was zo geregeld en gedaan dat Liza alleen nog haar koffers moest pakken. Een weekendje Duitsland met haar vrienden zag ze wel zitten, maar met Ben erbij was het echt helemaal in orde. Ze had altijd wel iets voor hem gevoeld, maar dat liet ze nooit zien. Ze was bang voor de reactie van haar vrienden en verzweeg het dan veel liever. Om 5 uur vrijdagmorgen aan het station, zo hadden ze afgesproken. En zo ging het ook. Iedereen was er,… behalve… Liza haar beste vriendin. Die had zo te zien iets waardoor het weekend al flink verstoord zou worden. “Ah, daar is ze toch”, riep Ben. Sarah, Liza d’r beste vriendin trok de deur open, sprintte naar de autokoffer, pakte haar koffers en vluchtte zich haastig met de rest naar de trein. Gelukkig viel alles op zijn pootjes. Op de trein vlogen de uren. Met praten en spelletjes gaat het altijd vlug, die tijd.
De kamerverdeling.
Eenmaal aangekomen aan de jeugdherberg werd de kamerverdeling geregeld. 2 kamers, 9 personen, 5 tweepersoonsbedden. Eerst zouden jongens en meisjes apart slapen, maar dat vonden ze na een kwartier toch maar niets. Dan maar verspreiden. Liza en Ben met nog 2 anderen samen en de andere 5 ook samen. Liza en Sarah deelden een bed en Ben en Thomas ook.
De volgende dag.
Iedereen zat al aan tafel toen Liza erbij kwam zitten. Dat dacht ze toch. Ze keek rond en zag dat Ben er niet was. “Ik zal Ben even halen”, zei ze. Ze snelde de trap op en de kamer weer in. Daar stond hij. “Net de kamer wat opgeruimd”, zei hij. Ben zette hem op bed en zei dat hij iets moest zeggen. Liza zette haar voor hem en luisterde. Ben begon: “Wel ja, euh…ik euh…
Wat ik je moet vertellen ligt al een tijdje op mijn hart.” Liza’s blik veranderde, maar ze bleef aandachtig. “Ik denk dat ik gevoelens voor je heb, het is meer dan vriendschap. Telkens ik je zie fladderen er grote vlinders in mijn buik.” Hij werd stil. Liza begon te blozen. Ze stotterde en zei opeens: “Ik …euh… ik moet je ook iets bekennen, … ik heb…euh… ook gevoelens voor je en meer dan alleen voor een vriend. Ik denk dat ik je graag zie.” En opeens…
Gestoord worden.
De deur vliegt met een klap open. “Komen jullie nog?” De stem van Sarah galmde door de kamer. Ben en Liza stonden op en volgden Sarah de trap af. Stiekem even de hand van elkaar geraakt. Vlug weer los zodat niemand het opmerkte. Aan tafel werd luidruchtig geklets over wat ze die dag allemaal uit zouden gaan spoken. “Winkelen3, zeiden de meiden. “Voetbalpleinen opzoeken en daar dan eens goed ‘shotten’ en zien wie de besten zijn”, zeiden de jongens. Maar Liza had iets beters. “Waarom zoeken we geen grasveld vol fleurige bloemen met een meertje en dan samen zwemmen en zonnen?” even keek iedereen naar elkaar en dan was het besluit. Doen!
De zoen.
Terwijl iedereen zich aan het drogen was na een partij zwemmen in de warme zon, waren Ben en Liza een wandeling gaan maken. Gezellig met z’n tweetjes. Nu konden ze onopgemerkt hand in hand gaan. Even waren ze stil, ze zijn intussen gaan liggen en beiden luisterden ze naar het gefluit van de verschillende vogeltjes. Opeens kwam Ben dicht tegen Liza aan liggen. Ze draaide haar naar Ben toe en dan kwam het! Die innige zoen. Smaakvol en welgemeend. Net of het uren duurde.
Alweer verstoort.
Ze stoppen door het geroep van de rest. Ben en Liza sprongen recht en keerden terug. ’s Avonds hebben ze besloten hun relatie bekend te maken en zo werd hun weekend echt spetterend.

(dinsdag 2 december 2003)

Gigli

16-12-2004

gigli

Geregistreerd op:
16 december 2004

Uit: belgie

Initiatief van:

  Bernadette
  Claasje
  helendevink
  Inge *
  Pauline
  Sander

Zelf gedichten insturen kan op:

Gedichtenlog.nl