Terug naar gedichten

Uitm0ording van familiej

Mijn dr0om kwam eigenlijk vanuit het niets 0p.
Langzaam kwamen er beelden van een verlaten b0erederij op waar ik samen met mijn drie grote broers, mijn moeder en mijn kleine zusje woonden.
Het is vreemd, omdat het in het echt niet mijn echte familieleden waren, die kwamen er niet in voor.
De zon begon te schijnen en er hingen vage droge trillingen in de lucht. Mijn zusje en ik besloten om in de verlaten school naast onze boerderij wat te gaan rondneuzen. We niets te doen in dit was naast ons huis het enige gebouw in de wijde omtrek.
Ik was er vrijwel meteen weer uit maar mijn zusje kwam niet opdagen.
Toen zag ik dat mijn moeder triomfantelijk met een sleutelbos zwaaien. Ze had mijn kleine zusje opgesloten in de kelders van de verlaten school, waar alleen nog een klein tralie raampje vlak boven de grond van zichtbaar is. Ik kwam haar zo goed en zo kwaad al het ging samen met mijn drie grotere en oudere broers elke dag brood brengen. Me moeder liet haar daar gewoon dood gaan. En na een vage flits zag ik dat mijn moeder de kelders langzaam vol liet lopen met water zodat mijn zusje zou verdrinken.
Daarna maakten mijn droom een grote oversprong en kwam ik op de goederen trein waar me vader met gipsmaterialen werkte terecht.
Ik zag mijn vader in een steriel wit pak met mondkapje en al om voor een lopende band een handeling uitvoeren. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat hij mijn kleine baby broertje in plastic aan het verpakken was, terwijl deze nog leefden en toen op de lopende band liet weg gaan. Hij verpakte hem gewoon levend om hem te laten stikken!
Toen merkte hij mij op. Hij haalde naar me uit en greep me vast en sleurde me naar een van de achterste wagons waar allerlei goederen lagen opgeslagen.
Hij smeet me op een stoel neer en hield mijn armen op mijn rug zodat ik niets meer kon doen of kon bewegen. Hij liet toen gips over mijn neus en in mijn mond lopen zodat ik zou stikken door ademnood.
Uiteindelijk kon ik een van mijn armen loswrikken en bleef het uithardende gips maar van mijn mond en neus vegen.
Ik voelde me hondberoerd, want ik had in het echt dus ook het gevoel dat ik stikte. Ik was vreselijk benauwd.
Ik liet mijn vader in de waan dat ik het had opgegeven en hij liet mijn handen los, omdat hij dacht dat zijn werk erop zat. Toen ik voelde dat het het moment was veegde ik met een beweging het bijna uitgeharde gips van mijn gezicht en sprong op. Ik won tijd, omdat mijn vader verdwaasd reageerde. Hij wist niet wat hem overkwam en ik won op zijn minst 2 seconden.
Ik renden naar een van de wagons waar ik geluid vandaan hoorde komen. Geluid betekenden mensen, mensen betekenden redding. Ik weet nog dat ik achter me schreeuwde: je kan me niet meer krijgen pap, de trein is gestopt. En ik rende een wagon in die bestond uit een soort lounge waar allemaal mensen zaten. Een heerlijke zucht van opluchting ging door mijn luchtwegen en ik plofte naast een wat oudere man neer op een bank. Ik dacht echt dat ik was gered.
Maar op het moment dat mijn vader triomfantelijk tegen over me kwam zitten op een van de lege banken en zijn vingers door elkaar vouwde, voelde ik dat het mis was.
Ik was niet gered. Deze mensen die hier zaten wisten niet eens dat ik er was. Ze waar zwaar geestelijk gehandicapt.
Het enige wat ik nog zag was dat mijn vader opstond en en langzaam op me toe liep, daarna zonk ik weg in de zwarte diepte….

L30nie

27-10-2004

l30nie

Geregistreerd op:
27 oktober 2004

Initiatief van:

  Bernadette
  Claasje
  helendevink
  Inge *
  Pauline
  Sander

Zelf gedichten insturen kan op:

Gedichtenlog.nl