Terug naar gedichten

Dood, trouwen, gebit, lichaam

Ik heb 4 dromen waar ik graag meer over zou willen weten.

Dood:
Allereerste gaat over de dood. Ik heb nu al een paar keer gedroomd dat ik mijn overleden vader in mijn droom. We waren gewoon hier in de buurt. Bijvoorbeeld in de achtertuin.
In mijn droom besefte ik dat hij was overleden en eigenlijk ook dat ik droomde.
Ik droomde ook een keer dat hij een klein blond meisje op zijn arm had. Ze leek erg veel op mij toen ik klein was.
Ik vroeg hoe het met hem was en hoe het ‘daar’ nu was. Ik had niet het gevoel dat ik bij hem in de hemel zou zijn op dat moment, maar meer dat hij ‘even terug’ was. Het was eerder een donkere dag, dan een mooie lente dag. Maar toch werd in met een fijn gevoel wakker.
In elke droom stond het centraal dat ik me ervan bewust was dat hij in het ‘echt’ niet meer leefde.

Trouwen:
Ik droomde laatst dat ik ging trouwen. Het was bij mij in de buurt en ik was 22 op dat moment. (Nog 2 jaartjes wachten dus) Ik zat met mijn vriend in een koets met paarden, we zwaaiden naar allemaal mensen.
Ik zwaaide ook naar een jongen, die ik wel eens leuk heb gevonden. Maar nooit wat mee heb gehad.
Toen gingen we naar binnen. Het was een soort zaaltje. Eigenlijk dacht ik dat ik verkeerd was of op de bruiloft van iemand anders.
Ik zag een jongen van de basisschool (was ik heimelijk verliefd op ben geweest) met zijn vader. Ik vroeg aan zijn vader wie er ging trouwen. Toen bleek dat IK, dat was.
Ik moest als een speer naar binnen. Ik had een witte trouwjurk aan, maar was vergeten mijn hoge zwarte sportsokken uit te doen….

Gebit:
Laatst droomde ik wat engs: mijn linker kies was eruit en er kwam ontzettend veel bloed uit. Bizar veel. Het was een gapend gat aan de linkerkant (voor mij).
En een andere keer dat ik al mijn tanden eruit waren. Het was niet zomaar gebeurd, maar door een ongeluk. Ik voel me verminkt. Ik voelde me in de droom net zoals als iemand die verbrand is uit Volendam. Ik kan daar natuurlijk niet over overdelen (met alle respect voor hen), maar zo voelde het nu eenmaal in die droom…
Ik liet het aan mijn moeder zien en ging hard huilen.

Lichaam:
Ik heb nu al zeker drie keer gedroomd dat ik niets meer kon bewegen of zeggen/schreeuwen. Het voelde zo realistisch, alsof ik niet droomde, dat het echt was. Ik droomde, zoals ik er ook bij lag met slapen. Op mijn rug. Ik wilde wat zeggen tegen mijn vriend en hem aanraken, maar het ging gewoon niet. Eigenlijk heel angstaanjagend gewoon.

Wie zou mij hiermee kunnen helpen?

Groetjes!

Marney

13-04-2005

Marney

Geregistreerd op:
13 april 2005

Initiatief van:

  Bernadette
  Claasje
  helendevink
  Inge *
  Pauline
  Sander

Zelf gedichten insturen kan op:

Gedichtenlog.nl