Terug naar gedichten

De avond

Ruim twee weken van te voren begon ik al met voorbereidingen treffen, omdat ik niets aan het toeval wou overlaten had ik de bioscoopkaartjes voor de film ruimschoots op tijd gereserveerd. Er werd verwacht dat de film in de eerste week direct al uitverkocht zou zijn, het was een romantische komedie die volgens de recensies de filmhit van het jaar zou kunnen gaan worden.

Ik had Martin, goede vriend buurman, gevraagd om mij met de voorbereidingen voor deze avond te helpen. Ik wou het groots aanpakken en met zijn hulp zou het allemaal een stuk makkelijker gaan. Mijn plannen spraken hem direct aan toen ik hem uitlegde wat de bedoeling zou zijn en nam direct een gedeelte van de voorbereidingen voor zijn rekening. Martin is namelijk net als ik een hopeloze romanticus vandaar dat ik hem niet veel uitleg hoefde te geven.

Op de dag van de waarheid hadden Martin en ik een grote tros witte druiven, zowel witte als rode rozen en ijs, veel ijs gekocht. Als finishing touch had Ik de lekkerste fles Cava, Spaanse Champagne, uitgezocht. Alles voor dé perfecte romantische avond. ‘S middags namen Martin en ik voor de laatste maal de planning voor “De avond” door. Geknipt en geplukt werd alles alvast kant-en-klaar gezet. Martin beloofde met zijn hand op zijn hart dat hij de rest af zou maken terwijl ik met Kelly op pad zou gaan. Ik ging met een gerust hart Kelly alvast ophalen om aan onze romantische avond te gaan beginnen. Hij zou later mijn matras vlak bij de openhaard, versierd met rozen bladeren, midden in de woonkamer leggen omringd door grote witte kaarsen en grote rode rozen zonder steel. Eén roos en één kaars voor elke week die Kelly en ik samen hadden doorgebracht in de afgelopen maanden. Het zou eruit zien als een decor voor een sprookje.

Kelly was een prachtige jonge vrouw die met haar zoete stem en haar bedwelmende grijs blauwe ogen, mijn hart compleet had veroverd voor ik er erg in had. Typisch iets voor Kelly, zo onberekenbaar als ze soms kon zijn. Ze kreeg het tot iedereen’s verbazing vroeg of laat altijd voor elkaar haar zin door te krijgen. Ze kon met haar ogen een onschuldige blik opzetten waar niemand maar dan ook niemand tegen bestand was. Ergens was ze ook nog wel dat onschuldig meisje, alleen niet zo onschuldig als zij iedereen wou laten denken. Hij was de eerste die daar door heen had gekeken en had haar behandeld als een volwassen vrouw, zoals zij zichzelf ook graag zag.

Het was gelukkig een mooie heldere avond geworden. Net niet te frisjes en een lekker koel briesje door onze haren waaiend. De zeer schaapachtige lucht met af en toe een heldere ster maakte het helemaal af terwijl wij terug naar huis liepen. De bijna volle maan was duidelijk zichtbaar alsof er vanuit de stralen een soort zegen in deze stilte op ons neerdaalde. Het was perfect voor de sfeer die ik voor deze avond probeerde te creëren.
Ik schrok even toen de stilte van de afgelopen paar minuten ineens werd verbroken, ‘Dank je wel, het was echt een leuke avond, hadden we ook wel verdiend toch?” zei ze en ze kneep zachtjes in mijn hand alsof ze zo haar woorden extra kracht wou bijzetten. Zoals altijd wanneer haar stem vanuit het niets klonk gleed er een koude rilling langs mijn ruggengraat heen, maar ik zweeg en stemde knikkend toe. We kwamen net uit de bioscoop en met een kleine omweg liepen we dicht tegen elkaar aan rustig naar mijn huis toe. Wist zij veel, volgens mijn plannen moest de avond nog écht gaan beginnen. Een vleugje van de heerlijke geur van haar parfum sluierde langs mijn neus terwijl ik naar haar vrolijk klinkende stem luisterde zonder een woord te zeggen. Al had ik gewild, ik had gewoon de kracht niet om wat te zeggen. Haar stem beroerde me en met elke stap voelde ik haar zachtjes tegen me aan botsen. Ik waande me in een soort paradijs. Ik was dan ook precies waar ik wou zijn na de afgelopen 9 maanden. Ik besefte dat vrouwen zoals Kelly zeer zeldzaam waren. Daarom wou ik al een tijdje een speciale avond organiseren om blijk te geven van mijn liefde voor deze speciale vrouw. Een avond die we altijd zouden blijven onthouden als “De avond”. De avond waarop we onze liefde voor elkaar voor eens en altijd zouden bevestigen. Vanavond zou het er dan eindelijk is van komen.

Thuis aangekomen hielden we even in bij de voordeur, ik sloot haar in mijn armen en kuste haar nog eenmaal. Eer ik de voordeur opende waarschuwde ik haar dat er wat veranderingen waren getroffen in huis maar, dat ze vooral niet moest schrikken. Verbaasd keek ze snel rond, zichzelf afvragend waarom de gang vol lag met rozenblaadjes en al helemaal waarom ik zo schaapachtig stond te gniffelen. Ze keek me nieuwsgierig aan in de hoop een antwoord te krijgen. Zelf verbaasd van Martin’s uitvoerige werkzaamheden probeerde ik mezelf te vermannen. Zo nonchalant mogelijk zei ik, ‘Kom we gaan in de keuken even een kopje thee drinken dan zal ik je het proberen uit te leggen.’ Ik voelde de spanning door mijn hele lijf toenemen. In de keuken stelde ik haar gerust zonder mijn plannen helemaal bloot te geven, ik vertelde haar net genoeg zodat ze nog nieuwsgieriger zou worden. ‘Zet jij maar even thee voor ons dan zal ik het bad vast vol laten lopen,’ zei ik voordat ze me met nog meer vragen zou bestoken. Ik kuste haar zachtjes achter haar oor toen ik weg wou lopen. Ze rilde even, draaide zich om en kuste mij vol op mijn mond. ‘Niet te lang weg blijven hoor,’ fluisterde zij mij nog toe voor ik glimlachend de gang in liep op weg naar de badkamer.Ik liet het bad vollopen, stak één voor één de kaarsen aan en dimde het licht voor de juiste stemming in de badkamer. Toen alles
eenmaal stond zo als ik het graag wou kleede ik me snel om in mijn badjas en liep ik terug naar de keuken waar Kelly met de thee zat te wachten. Onder de begeleiding van de zwoele R&B klanken en sexy stem van Keith Sweat dronken we stil genietend en kroelend als twee jonge katjes onze thee op. We waren niet van elkaar los te weken zoals we daar tegen elkaar aan zaten. We waren klaar voor de volgende ronde.

Tegen elkaar liggend in het hete bad droomden we stilletjes weg naar ons paradijs waar we ons in waanden. Haar zachtjes constant strelend over haar armen en borsten keek ik stiekem op de klok. Tien minuten voor twaalf. We lagen al bijna een half uur in bad en over ongeveer vijf minuten zou Martin op de deur kloppen. Volgens plan zou hij de voorbereide schaal met de witte druiven de kaarsen, de wierook, de bloemen en de ijskoude Cava in de woonkamer zetten. Hij zou voor hij weg ging nog even op de badkamerdeur kloppen als teken dat de woonkamer klaar was. Zogezegd, zo gedaan, Martin was zoals altijd een man van zijn woord. Twee minuten voor twaalf bezorgde hij Kelly bijna een hartaanval, hoewel hij zachtjes klopte verwachte zij natuurlijk niet dat er iemand in huis was. Nadat ik haar gerust had gesteld dat het allemaal bij mijn verassing voor haar hoorde, hielp ik Kelly in haar dikke witte zachte badjas voor ik de mijne aantrok. Zonder elkaar los te laten liepen we al kussend naar de woonkamer waar we voor de deur even stil hielden. Ik bedekte haar ogen, duwde zacht de woonkamer deur open en samen schuifelden we voorzichtig naar het midden van de woonkamer.
De muziek stond al zachtjes aan, de wierook rookte zwoel door de kamer heen waar de kaarsen en de rozen het helemaal afmaakte. Martin had zichzelf overtroffen, het was allemaal nog mooier en beter uit als we besproken hadden.

Ik haalde mijn hand voor Kelly’s ogen weg zodat zij kon zien wat Martin en ik allemaal gedaan hadden in de woonkamer. Verbaasd als ze was over al dat moois keek ze me lief vragend aan, pakte mijn hoofd vast in haar handen en gaf me een dikke zoen op mijn mond. ‘Wanneer heb je dit allemaal gedaan’ vroeg ze me schuin aankijkend. Zij wist direct al dat ze toch geen fatsoenlijk antwoord van mij zou krijgen dus glimlachte ze op haar mooist en zei: ‘Laat ook maar, ik hoef het ook niet te weten. Ik wil alleen maar jou tegen me aan voelen de rest van de avond én de rest van mijn leven.’ Glimlachend, maar zwijgend sloeg ik mijn armen om haar heupen heen trok haar naar me toe en fluisterde zachtjes in haar oor dat ik zielsveel van haar hield. Ik drukte haar steviger tegen mij aan zodat ik haar wulpse lichaam nog beter kon voelen. Ik voelde kippenvel in haar nek. Kelly was net zo overdonderd geraakt door de sfeer die door het huis zwierf. Zachtjes wiegden we mee op het ritme van de muziek totdat de cd afliep. Ik begeleide haar naar de matras op de grond en zette snel een andere cd op. De schaal met het ijs, de rozen en de glazen stonden uitnodigend op ons te wachten naast het bed, met Kelly’s goedkeurend oog schonk ik de glazen in. We toastte op “De avond”, de liefde en onze toekomst. Genietend van de ijskoude Cava voerden we elkaar af en toe een druif. Glimlachend keken wij observerend elkaar recht in de ogen, helemaal geobsedeerd door elkaar. Elke keer als we dat deden was het alsof onze liefde voelbaar door de lucht zweefde. Een gevoel zoals ik nooit eerder had gevoeld tot ik Kelly had leren kennen.
Ik probeerde alle lieve woorden die kende te gebruiken om haar zo goed mogelijk uit te leggen hoeveel ik van haar hield. ‘Weet ik toch, liefje. Ik kan het voelen, elke dag weer’ zei ze toen ik klaar was met mijn gestuntel was. Ze stopte een druif in mijn mond zodat ik niets kon terug zeggen, stond op en nam voor even het heft in handen. Ze trok me omhoog op mijn benen en commandeerde me vragend ‘Dit is ons liedje, dans met, houd me vast, alsjeblieft.’ We dansten en het ene nummer na het andere volgde zonder dat we stil stonden. Samen zweefden we op de harmonieuze klanken van de zoete R&B die uit de boxen kwam.Zonder enig tijdsbesef staarden wij elkaar minutenlang recht in de ogen aan, vanavond was het één en al liefde, de rest deed er gewoon niet meer toe en al deed het er toe dan hadden we dat gewoonweg niet door. We hadden ogen en handen tekort voor elkaar laat staan voor de rest van de wereld.

Kelly’s badjas ontblootte haar rechter schouder en zo sensueel als ze van zichzelf al was maakte dit haar helemaal onweerstaanbaar. Ik gleed zachtjes met mijn vingertoppen langs de rand van haar badjas naar het midden tussen haar borsten en lager tot ik bij de badjasriem was. Bijna tergend langzaam ontknoopte ik de riem zodat de badjas helemaal open viel. Haar prachtige lichaam kwam te voorschijn met haar borsten half ontbloot. Haar lichaam in de schemering van de kaarsen in de half donkere kamer maakten me snakken naar adem. Het leek net alsof ze elke dag mooier werd. Mijn hart ging steeds sneller kloppen, mijn handen gleden langs haar lichaam. Fel maar liefkozend raakte ik elk stukje huid voordat ik de badjas van haar schouders liet glijden. Half verstijft, zonder haar blik van mij af te wenden liet ze mij toe haar lichaam te strelen zonder een kik te geven. Haar onregelmatige ademhaling en het af en toe knipperen met haar ogen vertelden mij dat ik vooral door moest gaan. Ik dacht dat ik gek werd. Ik wou haar vastpakken, op bed gooien, ik wou van alles en alles ging zo snel door mijn hoofd heen. Ik haalde een paar keer diep adem en probeerde mijzelf weer onder controle te krijgen.

Kelly liet mijn badjas op de grond vallen toen ze met haar handen langs mijn rug naar mijn kont gleed. Daar stonden we dan naakt op rozenblaadjes voor de openhaard. ‘Je blijft me verbazen, je weet toch dat je me al gewonnen hebt. Je hoeft echt niet elke keer zo je best te doen hoor.’ Lachte ze liefjes.‘Weet ik wel, maar als ik jou niet zeg hoeveel ik van je houdt, wie doet het dan? Ik kan gewoonweg nooit genoeg zeggen hoeveel ik van je houdt,’ antwoordde ik haar diep in haar ogen kijkend. Onze lippen raakten elkaar zijdelings aan. Zachtjes beet ze in mijn onderlip, haar handen constant glijdend langs mijn lichaam.
We zakten door onze knieën totdat we de matras raakte zonder elkaar los te laten. Onze blikken vastgepind op de ander. Ik legde haar goddelijke naakte lichaam naast mij neer, kroop dicht tegen haar aan en kuste haar mond met mijn diepste verlangen.


“De avond” was perfect verlopen, maar...
Het was nu tijd voor “De nacht”.

NDscorpio

10-05-2004

NDscorpio

Geregistreerd op:
30 januari 2003

Uit: Curacao/Nederland(zwolle)

Initiatief van:

  Bernadette
  Claasje
  helendevink
  Inge *
  Pauline
  Sander

Zelf gedichten insturen kan op:

Gedichtenlog.nl