Terug naar gedichten

Valentijnsdag

Nee, deze keer was het zeker niet voor de liefde al was het Valentijnsdag. Vanavond zou hij zijn grote verloren liefde weer zien. De hele week was hij op van zenuwen, maar vandaag sloeg alles. De hele dag ging er al van alles fout omdat hij niet kon stoppen met aan haar te denken.

Na een lange tijd hadden ze weer een echte ‘date’ gepland ter ere van de goede oude tijd. Het leek een goed idee, eens kijken wat er zou gebeuren aangezien ze beiden wisten dat het ze nog steeds gevoelens voor elkaar hadden. Hij wist zeker dat hij nog steeds van haar hield. Het was al meer dan een half jaar geleden dat zij het had uitgemaakt en ondanks dat het hem erg pijn had gedaan had hij er uiteindelijk wel mee leren leven. Het had hem wel erg veel moeite gekost, hij had haar gehaat, verworpen en verbannen maar uiteindelijk toch weer gemist. Elke keer dat hij naar haar keek werd hij nog steeds een beetje week van binnen.

Vandaag liep hij weer lachend door het huis. Nerveus als hij was liep hij ijsberend door zijn huis heen. De muziek goed hard zodat de buren hem niet konden mee horen zingen. Helemaal op in zijn eigen gedachten kleedde hij zich na het scheren uit, nam een laatste slok koffie en stapte onder de douche.

Zoals afgesproken stond hij om zeven uur ’s avonds op het station om haar op te halen. Op zijn best gekleed, gedoucht en geschoren deed hij zijn best zo nerveus als hij was om er zo nonchalant mogelijk uit te zien. Hij zag haar al aankomen van een afstand. Haar loopje, de manier hoe ze haar benen bewoog, haar haren die dansten op het ritme van haar sensuele loopje. Het was allemaal nog zo herkenbaar. Voor zij bij hem was had hij het er al moeilijk mee, zo prachtig als zij was voelde hij hetzelfde gevoel als toen hij haar voor de eerste keer uit had gevraagd. Een soort lichte misselijkheid, zijn lichaam enigszins verkrampt en zijn bekende lachje maakte dat hij zich heel klein voelde. Licht trillend op zijn benen wachtte hij tot ze dichterbij was, ‘zelfs haar lichaamgeur is overweldigend’ dacht hij terwijl hij haar de gebruikelijke, maar gespannen drie kussen en een stevige omarming gaf. Ze liepen bijna de hele weg zwijgend naar hun oude stamkroeg, een oude burcht in de stadsmuur, sfeervol en bij het raam zittend een van de meest romantische plekjes in Zwolle. Ze waren er al vaak geweest totdat ze ieder hun eigen weg waren gegaan. Binnen werden ze hartelijk verwelkomt door het barpersoneel. ‘Echt leuk om jullie weer eens te zien, het is alweer zo lang geleden.’ Het was ook lang geleden hij had gezworen nooit meer een voet binnen te zetten in die “kutkroeg” zolang hij leefde. Ze stonden bekend als één van de leukste en romantische stellen onder de vaste klanten kring, altijd vriendelijk, nooit moeilijk doen of zeuren en bij het afrekenen goede fooien.

Onder het genot van een fles van hun lievelingswijn keuvelden ze over alles wat er zo was gebeurd sinds ze elkaar voor het laatst gezien hadden ongeveer een maand geleden. Hoe dichter de bodem van de fles in zicht kwam hoe meer handen en voeten elkaar aanraakten, strelend, voorzichtig liefkozend. Na de afgelopen paar maanden zonder elkaar konden ze niet van elkaar afblijven. Ze kwamen steeds dichter naar elkaar toe hun monden nog een klein stukje van elkaar verwijderd. De seksuele spanning vloog in rap tempo omhoog. Hun blikken weken geen moment van elkaar proberend bij de ander zijn of haar gedachten te lezen. Hij drukte zijn lippen snel maar stevig tegen de hare. Als in een trance kuste ze hem terug tot ze haar ogen opende en hem strak aankeek in zijn grote donkerbruine ogen. Nu voelde zij het. Hoe hij het deed wist ze niet, maar elke keer viel ze in katzwijm als hij haar zo lief aankeek. Ongecontroleerd voelde ze het over haar hele lichaam kriebelen. Dit was hét moment om naar huis te gaan het was inmiddels ook al laat geworden dus bestelden ze een taxi.

Achter in de taxi lag ze tegen hem aan, het voelde zo heerlijk zijn armen zo stevig om haar heen. Zijn ademhaling kalm zoals altijd, beroerde haar nog steeds. Zelfs als hij zo intens haar vasthield of kuste bleef hij beheerst maar diep ademhalen. Direct toen de taxi stopte, stapte zij zonder aarzeling uit, met de sleutels die ze uit zijn jaszak had gevist toen ze tegen hem aan lag, opende ze alvast de deur naar het trappenhuis. Hij begreep haar haast maar deed net alsof hij het niet doorhad en nam alle tijd om af te rekenen voor hij in alle rust naar de openstaande voordeur struinde. Hij liep rustig langs haar heen en met een zachte ondeugende tik tegen haar billen de trap op naar de vierde verdieping naar zijn appartement. Wist zij veel dat hij alle moeite deed om zich in te houden om niet keihard naar boven te rennen.

Eenmaal bovengekomen duwde ze hem, ongeduldig als ze was, aan de kant om de voordeur te openen. Met de deur nog op een kier trok ze hem ruw aan zijn jas naar binnen voor hij de kans had gekregen om een stap te verzetten. Ze rekte zich uit zodat zij op haar tenen stond, sloeg haar armen om zijn nek, drukte haar lippen tegen de zijne en zo vurig als ze kon kuste ze hem in de hoop dat hij haar boodschap begreep. Ze stond in vuur en vlam. Nadat de relatie verbroken was, had ze zijn aanraking gemist, zijn zachte rustige stem als hij haar vertelde dat hij van haar hield en de manier waarop hij naar haar kon kijken waardoor zij zich zo speciaal voelde. Hij wist altijd precies hoe hij haar moest vasthouden en aanraken zodat ze voor even alles kon vergeten.

Ze waren al een lange tijd niet meer zo intiem met elkaar geweest, maar het voelde zo vertrouwd. Elkaar kussend en betastend overal waar ze konden vergaten ze alles wat er ooit gebeurd was. Ze voelden de vonken, het vuur brandde weer als vanouds. Vanavond zouden ze de verloren maanden inhalen, hoe dan ook.

NDscorpio

10-05-2004

NDscorpio

Geregistreerd op:
30 januari 2003

Uit: Curacao/Nederland(zwolle)

Initiatief van:

  Bernadette
  Claasje
  helendevink
  Inge *
  Pauline
  Sander

Zelf gedichten insturen kan op:

Gedichtenlog.nl