Dromendezeven.nl Blog Wat zijn affirmaties?

Wat zijn affirmaties?

Wat zijn affirmaties? post thumbnail image

Affirmaties zijn zinnen gericht op het beïnvloeden van de bewuste- en onderbewuste geest. De woorden die de affirmatie vormen roepen automatisch en onvrijwillig gerelateerde mentale beelden in de geest op, die ons inspireren, opwekken en motiveren. Herhaalde affirmaties, bijkomende mentale beelden en het fijne gevoel, beïnvloeden de onderbewuste geest, die op zijn beurt weer het gedrag, gewoontes, acties en reacties beïnvloedt. Affirmaties dragen dus op een positieve manier bij aan ons leven en onze levensstijl. Bovendien krijgen we er meer zelfvertrouwen van en zijn beter in staat onze emoties te reguleren en stabiliseren.

Wanneer en hoe moet ik affirmaties herhalen?

1) Neem elke dag een ‘zelfmomentje’ om de affirmaties tegen jezelf te herhalen. Door ze te herhalen, komt de boodschap en betekenis van de affirmatie in je onderbewuste terecht. Hierdoor ga je ook echt voelen wat het effect is van de affirmaties.

2) Herhaal ze waar je ook bent, wanneer je maar wilt en tijd hebt.

Voordat je begint, vraag je af of je de boodschap van de affirmatie écht, met de wil van je ziel, door wilt krijgen binnen je onderbewuste. Als u twijfelt en er niet echt zeker van bent dat u het wilt, zullen uw twijfels u in de weg staan. Dit is één van de redenen waarom mensen geen resultaten behalen en hun geloof in de kracht van affirmaties verliezen. Deze les uit een quote van Deepak Chopra, een prominent figuur in de New Age movement, zouden we dan eerst ook moeten inzien; ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’.

Spreek je affirmaties uit met liefde, geloof, gevoel en interesse, en voel en geloof dat uw verlangen al is vervuld. Als u met op deze manier denkt, zal de het proces tot vervulling worden versneld.

Het is normaal dat de geest twijfels en negatieve gedachten naar voren brengt. Dit gebeurt vooral wanneer je huidige omgeving en situatie het tegenovergestelde gevoel oproept, dan het gevoel wat je juist probeert na te streven. Blijf volharden en laat uw negatieve gedachten en twijfels u niet overnemen.